Een meeldauw en Fusarium rersitent professioneel Genovese type met een sterke klassieke Genovese smaak.
Compact groeiend.
We proberen te voorkomen dat basilicum gaat bloeien. Dat doen we door steeds de toppen die naar bloei neigen te oogsten. Zo heb je de grootste opbrengst.
'Genovese' is het belangrijkste ras voor keukengebruik. Grote zachte bladeren, zeer geschikt voor culinair gebruik. Snelgroeiend en bijzonder goed van smaak.
Doordeweekse basilicum zeg maar.
Basilicum heeft veel warmte nodig en geen direct fel zonlicht. Water geef je ze het beste via een schoteltje onder de pot om stengelrot te voorkomen.
Dit is een vaste, maar nog niet winterharde.
De gestekte basilicums verhouten een beetje en zijn veel sterker dan gezaaide.
Je kunt deze gestekte basilicum binnen overwinteren. Zaad wordt niet gevormd door deze gestekte plant.
Binnen overwinteren boven 15 graden.
Goed van smaak, heerlijk witte bloemen.
Bedacht voor onkruiden met een penwortel, maar die verwijder ik liever met een spitvork. Blijft voor dit schepje het klein plantwerk en bollenplanten over.
breedte van het hoofd: 5 cm
lengte van het hoofd: 18 cm
lengte van de steel: 14 cm
totale lengte: 35 cm
gewicht: 0.25 kg
materiaal van steel: essenhout
Wij gebruiken niets anders en dan vooral in de keuken.
Dit mes blijft vrijwel vanzelf vlijmscherp. Een echt boerenzakmes.
De Opinel met koolstofstalen lemmet en houten handvat. Inklapbaar en vergrendelbaar. Lichtgewicht Recht model.
Een echte klassieker.
totale lengte 210 mm